BURAK BULGURCUOĞLU

Özgeçmişi

14 Ocak 1990 tarihinde Samsun'da doğdu. Babası Samsun Havza ilçesinde, Annesi Trabzon Of ilçesi; Barış (Komarta) köyünde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Samsun'da tamamladı. Yüksek öğrenimini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun MYO Elektrik Bölümü'nde Elektrik Teknikeri olarak tamamlayarak ardından Anadolu Ünivesitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji bölümünde öğrenim görmektedir. Reform ART Enerji ve ofiSSam büro&ofis mobilyaları şirketlerinde Genel Müdür olarak ticaretle uğraşmaktadır.

Siyasi yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Örgütü'nde 15 yaşında genç bir parti aşığı olarak başladı. Partinin en onurlu kademesi olan gençlik kollarında sırasıyla Gazi Belde Eğitim Sekreterliği, Merkez İlçe Sekreterliği, Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2008 tarihli Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu atama genelgesiyle oluşturulan yönetimde yer alarak oy birliğiyle İl Sekreterliğine ardından İl Başkanvekilliği görevlerine seçildi.

Çok sevdiği Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ın görevinden istifasının ardından gururla ifa ettiği Gençlik Kolları Samsun İl Sekreterliği görevinden; üyelik ve delegelik dışında partideki tüm görevlerinden istifa etti.

2011 yılı sonlarında parti vazifesi olarak görevlendirilen ve örgüt yönetiminin aldığı oy birliği kararıyla Gençlik Kolları İlkadım İlçe Başkanlığı’na atandı. Ayrıca 2011 yılında yapılan Gençlik Kolları Kongrelerinde Samsun Kurultay Delegesi olarak seçilmiş olup; 2008, 2010, 2012, 2015,2018 ve 2020 yılları ana kademe kongre dönemlerindeki seçimlerde altı defa İlkadım İlçe Delegesi ve Samsun İl Delegesi seçildi.

2014 Yerel Seçimlerinde 21.Dönem Samsun Milletvekili ve CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tarık Cengiz'in danışmanlık görevini üstlendi.

2014 yılı Kasım ayında CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ve Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı karar ve atama genelgesiyle CHP Gençlik Kolları Samsun İl Başkanlığı’na atandı. 2015 yılı 26 Temmuz’unda Gençlik Kollarının 14. Olağan İlçe, İl Kongrelerini ve Kurultay süreçlerini yürütmek üzere Gençlik Kolları Genel Sekreter Yardımcılığı’na geçici görevlendirme ile atandı. 26 Aralık 2015’de iki adaylı girdiği seçimde büyük başarı sağlayarak Gençlik Kolları Samsun İl Başkanı ve Kurultay Delegesi seçildi.

27 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen ana kademe Samsun İl Kongresi'nde 600 delegenin oyuyla müttefikan Kongre Başkanlık Kurulu (Divan) Başkan Yardımcılığı'na seçildi.

Gençlik Kurultay sorumlusu olarak girdiği 7 Şubat 2016 tarihinde yapılan 14. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı’nda Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçildi. 3 Mart 2016'da ise İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

23 Şubat 2020 tarihinde yapılan Cumhuriyet Halk Partisi 37. Olağan Samsun İl Kongresi'nde İl Başkan Adayı Fatih Türkel'in listesinden 301 oy alarak Samsun İl Yönetim Kurulu Üyeliği görevine seçildi. 2 Mart 2020 tarihinde İl Başkanı Fatih Türkel tarafından İl Sekreterliği görevine atandı.

Şu anda Samsun’da ana kademe İl ve İlçe delegelikleri, Gençlik Kolları Kurultay Delegeliği ve Samsun İl Sekreterliği görevlerini yürütmektedir.